Beweegactiviteiten in de buurt

Er zijn veel manieren om je kind te laten bewegen. Met jou of met andere kinderen. In de buurt is vaak van alles te doen. Zoals:

  • Baby- en peuterzwemmen
  • Peutergym
  • Peuterdans
  • Peuterjudo
  • Peuteryoga

Bekijk welke activiteiten er in de buurt te doen zijn op de site van de gemeente. Het invullen van de sportwijzer kan je helpen om een leuke sport te kiezen voor je kind. Ook zijn er in veel wijken buurtsportcoaches die je hierbij kunnen helpen. Ken je de buurtsportcoach uit jouw wijk nog niet? Zoek dan eens via Google op buursportcoach en jouw gemeente.

In veel gemeentes in Nederland worden activiteiten georganiseerd door Sjors Sportief. Sjors Sportief regelt samen met sportieve en creatieve verenigingen in de gemeente verschillende activiteiten. Er is veel keuze. Veel activiteiten zijn gratis of goedkoop. Ga naar de website voor een overzicht van de activiteiten bij jou in de buurt: https://www.sjorssportief.nl/

Andere website met leuke en handige tips:

  • Gratis bewegen: Op deze website vind je leuke en handige tips om gratis te bewegen.
  • PlayAdvisor: Op deze website vind je de beste plekken om te spelen en te bewegen. Zoals leuke (gratis) speeltuinen bij jou in de buurt.
  • Kidsproof: Hier vind je een overzicht van activiteiten en uitjes bij jouw in de buurt die je samen met je kind kunt doen.

Tip:

Regent het buiten?

Ook bij nat weer kunnen kinderen lekker buiten spelen. Het zijn vaak niet de kinderen maar de ouders die liever naar binnen willen. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Ook als het koud of nat is buiten.

Heb je een laag inkomen of een uitkering? En heb je weinig of geen geld om te betalen om samen met je kind te gaan sporten? Dan zijn er verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting. Ze helpen kinderen uit gezinnen met weinig geld. Ze zorgen dat kinderen van 4 tot 18 jaar mee kunnen doen aan leuke activiteit op school of buiten school. Zoals schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sportvereniging.

Ga naar de website voor meer informatie: https://www.leergeld.nl/ouderinfo/

Je eigen gemeente

Je kunt ook je gemeente om hulp vragen. Veel gemeentes helpen kinderen en ouders vooruit met een vergoeding of een kortingspas. Een voorbeeld hiervan is de Gelrepas in de gemeente Arnhem. Met de Gelrepas kunnen inwoners in Arnhem met flinke kortingen of gratis meedoen aan allerlei activiteiten.

Vraag je eigen gemeente om meer informatie.

Menu