Tip 13: Eet op tijd

Voor een kind is het fijn om niet te laat te eten. Kinderen eten minder goed als ze moe zijn. Eet jouw kind slecht groente bij de warme maaltijd? Probeer dan eens de warme maaltijd als lunch te eten.  Kinderen hebben dan vaak nog meer energie en eten dan beter.

Josien, moeder van Bram (5) en Anne (2,5):

Samen eten vinden wij belangrijk. Maar ’s avonds is dat heel moeilijk! Mijn man is elke dag op een andere tijd thuis. Daarom aten we de ene keer vroeg, en de ander keer laat. Vooral Anne had hier moeite mee. Op de avonden dat we laat aten begon ze vaak te zeuren. Ze was dan de rest van de avond ook niet meer gezellig. Daarom hebben we nu afgesproken dat ik altijd met de kinderen om half 6 eet. Als mijn man dan al thuis is, eet hij mee En anders eet hij later zelf. Het is jammer dat we niet altijd samen eten, maar voor Anne is het heel fijn. En in de weekenden zitten we gelukkig wel altijd samen aan tafel.

Tip:

Laat het eten ook niet te lang duren. Sommige kinderen kunnen maar kort blijven zitten. Dat heeft te maken met de leeftijd en hoe goed je kind zelf al kan eten.

Menu