Spinazietaart

(4 personen, 15 minuten voorbereiding en 45 minuten wachttijd)

Het favoriete eten van Daan (3 jaar oud) is spinazietaart. Zijn moeder vertelt hoe ze dit klaar maakt.

Loes, moeder van Daan (3 jaar) oud

Daan vindt spinazietaart het lekkerste wat er is. Als ik hem vraag wat hij wil eten is zijn antwoord bijna altijd ‘Spinazietaart!’. Daarom wil ik  dit recept graag met andere ouders delen. Het is lekker eten, waar stiekem best veel groente in zit en het is makkelijk te maken. De taart moet wel een tijdje bakken in de oven. Maar ik gebruik deze tijd altijd om vast op te ruimen en rustig de tafel te dekken. En soms zelf nog even te spelen met Daan. Hieronder heb ik het recept op geschreven voor 4 personen. Veel succes en eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 4-7 volkoren boterhammen zonder korst
  • 2 volkoren beschuiten
  • 4 eieren
  • 1 kleine eetlepel Provençaalse kruiden of oregano
  • Half bakje light roomkaas
  • 750 gram (diepvries)spinazie
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 100 gram 30+ kaas
  • Scheutje halvarine/margarine
  • Springvorm (maat nog toevoegen)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de springvorm in met de halvarine of margarine.

Vul de bodem van springvorm met de volkorenboterhammen (zie foto). Korsten hoeven niet perse verwijderd te worden.Bekleed de springvorm met de volkorenboterhamen.

Leg de boterhammen zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Vul de gaten op met beschuitkruimels.

Verwarm in een pan de (diepvries)spinazie op. Laat het vocht verdampen.

Doe de eieren in een kleine kom en roer de eieren met een vork door elkaar.

Doe de geklutste eieren met de roomkaas en de Provençaalse kruiden in de pan bij de spinazie. Roer goed door.

Giet het mengsel in de vorm.

Snijd de tomaatjes doormidden en leg deze bovenop.

Bak de taart in het midden van de oven voor 45 minuten.

Eet smakelijk!

Variatie op deze taart:

  • Je kunt naast tomaatjes ook een stuk van de taart bekleden met gebakken schijfjes champignons. Voor extra smaak kun je de champignons even kort bakken in een beetje ketjap.
  • Je kunt ook verse spinazie gebruiken of als extra toevoegen. Als je zowel verse spinazie als diepvriesspinazie gebruikt heb je genoeg vulling voor twee taarten. Vries 1 taart in. Hetzelfde werk, maar eten voor twee dagen!
  • Snackgroenten (paprika, komkommer, wortel en selderij) zijn lekker fris bij de spinazietaart. En zo vergroot je de kans dat je kind nog andere groenten eet.
Menu