Tip 5: Iets leuks doen

In de drukte van de dag vergeten we weleens om leuke dingen te doen. Hoewel het doen van leuke dingen belangrijk is om je meer ontspannen te voelen. Dit kan van alles zijn. Waar word jij blij van?

Door iets leuks te doen is er minder ruimte voor stress. Soms zie dan ook dat je je druk maakt om iets dat misschien helemaal niet zo belangrijk is.  Je ziet dan in iets ook erger kan. En dat je heel blij bent met wat je wel hebt en kan.

Melanie, moeder van Dilano en Kai (2 en 3 jaar oud),

Gisteren kwamen mijn schoonmoeder op de koffie. Meestal kunnen we het goed vinden. Maar soms kan ze ook best gemene opmerkingen maken. Gisteren was het ook weer raak. Meteen toen ze binnenkwam kreeg ik al een opmerking dat ons huis altijd zo’n bende is. Wat denk je dan met twee drukke kinderen van 2 en 3? Ik kan hier erg gestrest van worden.

Toen mijn schoonmoeder weg was ben ik lekker samen met Dilano en Kai op de bank gaan zitten. Even lekker knuffelen en samen een boekje lezen. En dan zeg ik ook tegen mezelf “waarom heb ik me zo druk gemaakt?” Ik heb twee lieve en gezonde kinderen en daar ben ik super blij mee. Toen mijn man thuis was en de kinderen op bed lagen, ben ik lekker even naar een vriendin gegaan. Ik kon mijn hart daar even luchten. En daarna zijn we een leuke film gaan kijken. Echt even tijd voor iets leuks!

Tip:

Maak vooraf een plan voor als je je gestrest voelt.

Dit kan helpen om het moment dat je gestrest bent hier goed op te reageren. Een voorbeeld hiervan is een Als-Dan plan.

Bijvoorbeeld: Als ik stress voel, Dan ga ik een wandelingetje maken.

Lees hier meer over het maken van Als-Dan plannen.

Menu