Tip 6: Beweeg

Bewegen is goed om stress te voorkomen of te verminderen. Dit hoeft niet fanatiek sporten te zijn! Ga bijvoorbeeld samen met je kind een stukje of wandelen of fietsen naar de speeltuin. Het liefst buiten, dan krijg je meteen wat frisse lucht. Als het slecht weer is kun je ook samen met je kind dansen op muziek. Door te bewegen zal de stress minder worden.

Wist je dat

bewegen zorgt voor een afname van het stresshormoon in je lijf?

Door iedere dag een wandeling te maken kunnen klachten als depressie, stress en angststoornissen bijna met de helft minder worden. Daarnaast wordt je lichaam moe van sporten. Door een moe lichaam en minder stress zul je vaak beter slapen. Wat weer zorgt voor een frisse start de volgende dag.

Hans, vader van Tessa en Kees (3 en 5 jaar),

Een dag in de week ben ik vrij. Ik neem me iedere week voor om te gaan sporten met een vriend. Maar vaak zeg ik op het laatste moment af. Toch heb ik achteraf vaak spijt als ik niet ben gegaan. Ik merk dat ik veel nadenk over het werk op de dagen dat ik thuis ben. Op de dagen dat ik wel ga sporten, voelt mijn hoofd een stuk leger. Ik heb nu met mijn vriend afgesproken dat ik hem moet trakteren als ik weer afzeg. Hopelijk helpt deze extra stok achter de deur me om toch te gaan.

Menu