Spinazietaart

(4 personen, 15 minuten voorbereiding en 45 minuten wachttijd)

Het favoriete eten van Daan (3 jaar oud) is spinazietaart. Zijn moeder vertelt hoe ze dit klaar maakt.

Loes, moeder van Daan (3 jaar) oud

Daan vindt spinazietaart het lekkerste wat er is. Als ik hem vraag wat hij wil eten is zijn antwoord bijna altijd ‘Spinazietaart!’. Daarom wil ik  dit recept graag met andere ouders delen. Het is lekker eten, waar stiekem best veel groente in zit en het is makkelijk te maken. De taart moet wel een tijdje bakken in de oven. Maar ik gebruik deze tijd altijd om vast op te ruimen en rustig de tafel te dekken. En soms zelf nog even te spelen met Daan. Hieronder heb ik het recept op geschreven voor 4 personen. Veel succes en eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 4 volkoren boterhammen zonder korst
  • 2 volkoren beschuiten
  • 4 eieren
  • Provençaalse kruiden of oregano
  • Half bakje light roomkaas
  • 750 gram (diepvries)spinazie
  • 10 Cherry tomaatjes
  • 100 gram 30+ kaas
  • Scheutje halvarine/margarine
  • Springvorm

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Vet de springvorm in met de halvarine of margarine.
  • Bekleed de springvorm met de volkorenboterhamen.
  • Verkruimel twee volkoren beschuiten op de bodem van de vorm.
  • Verwarm in een pan de (diepvries)spinazie op. Laat het vocht verdampen.
  • Doe de eieren in een kleine kom en roer de eieren met een vork door elkaar.
  • Doe de geklutste eieren met de roomkaas en de Provençaalse kruiden in de pan bij de spinazie. Roer goed door.
  • Giet het mengsel in de vorm.
  • Snijd de tomaatjes doormidden en leg deze bovenop.
  • Strooi daarna de kaas er over heen.
  • Bak de taart in het midden van de oven voor 45 minuten.

Eet smakelijk!

Menu