Tip 2: Volle aandacht bij je kind

Probeer écht aandacht voor je kind te hebben. Laat gedachten gaan. Heb aandacht voor je kind. Ga bijvoorbeeld samen spelen of lees een boekje voor. Geniet van de liefde die je voor je kind voelt. Neem elke dag een moment dat je alleen met je kind bezig bent. En probeer echt van dit moment te genieten.

  1. Kies een moment uit samen met je kind. Bijvoorbeeld samen een spelletje doen, samen boodschappen doen of het aankleden van je kind.
  2. Neem voor dit moment vandaag even goed de tijd. Geef aandacht aan wat je aan het doen bent en haast je niet. Begin je toch aan andere dingen te denken? Breng je aandacht dan terug naar wat je aan het doen bent samen met je kind.
  3. Probeer van het moment te genieten. Geef aandacht aan je kind en geniet van jullie tijd samen.

Vivianne, moeder van Lisa (4 jaar oud), 

“Hoe ik reageer op Lisa hangt heel erg af van mijn eigen bui. Het ene moment kan ik heel erg snauwen. Waardoor Lisa vaak nog moeilijker wordt. Vaak moet ik gewoon echt stoppen met wat ik aan het doen ben, en me even op haar concentreren. Even met alle aandacht naar haar luisteren of samen iets leuks doen. Dan komt dat stofzuigen een andere keer wel.”

Menu