Tip 6: Accepteer wie je bent

Je mag er zijn als persoon. Ieder persoon heeft mindere kanten. Accepteer jezelf. Hoe meer je jezelf accepteert, hoe meer je jezelf kunt zijn. En hoe gelukkiger je wordt.

Accepteer ook dingen die je denkt. Je gedachten zijn vaak niet de waarheid. Terwijl we dit vaak wel denken.  Gina vertelt daar iets over.

Gina, moeder van Melissa en Rob (8 en 6 jaar oud),

Vorig jaar was ik altijd aan het vechten met mijn gedachten. Ik wilde deze gedachten niet hebben omdat ik er vaak verdrietig van werd. Daarom duwde ik ze weg. Ik heb toen een paar keer met iemand gepraat. Zij heeft me een aantal tips gegeven en we hebben hiermee geoefend. Zo heeft ze me bijvoorbeeld geleerd mijn gedachten te zien als gedachten. Mijn gedachten zijn niet de waarheid.

Als ik nu een negatieve gedachte heb probeer ik deze in mijn hoofd in een ballonnetje te stoppen. En de gedachten zo te laten opstijgen. Daarna ga ik iets anders doen. Komt er weer een gedachte dan stop ik deze ook in een ballonnetje. Ik vond dit altijd heel zweverig klinken. Maar het heeft mij wel echt geholpen.

Menu