Tip 2: Je hoeft niet perfect te zijn

Niemand is perfect, dus ook jij niet. Het is goed om soms ‘sorry’ te zeggen. Door sorry te zeggen voel je jezelf vaak al beter. Dit kan echt opluchten. Ook begrijpen anderen je hierdoor vaak beter. Waardoor je meer steun zult voelen.

Ben je een keer snel uit je slof geschoten zonder dat hier echt een goede reden voor was? Zeg dan bijvoorbeeld: “Sorry, mama was een beetje moe. Ik had niet zo boos moeten reageren. Zullen we nu even samen spelen om het goed te maken?”

Roxanne, moeder van Tom en Lisa (6 en 8 jaar oud),

Ik wilde altijd alles perfect doen. Mijn kinderen een goede opvoeding geven en gezond voor ze koken. En daarnaast zorgen voor een schoon huis en tijd maken voor vrienden en familie. Dit gaf veel stress. Nu ik van mezelf fouten mag maken, ben ik veel rustiger. Ik accepteer wie ik ben. Soms zeg ik dan tegen de kinderen: ‘Sorry, mama is een beetje moe. Ik had niet zo boos moeten doen’. Dit helpt enorm.

Tip:

Wil jij ook zo graag dat anderen jou aardig vinden?

Je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Kijk naar waar jij zélf blij van wordt. Als je zelf beter in je vel zit kun je andere mensen beter helpen.

Menu