Tip 5: Groente in soep, saus of stamppot

Maak groenten ook eens op een andere manier klaar. Zo kan je kind op verschillende manieren aan de smaak van de groente wennen. Maak bijvoorbeeld een keer stamppot, saus of soep. Blijf je kind wel ook losse groenten geven, zodat je kind daar ook aan went.

Tip:

Hier vind je voorbeelden van snelle, makkelijke en gezonde recepten met verschillende soorten groenten.

Anne, moeder van Dennis (3 jaar)

Dennis lust bijna geen groente. Komkommer, tomaatjes, paprika, dat lust meneertje niet. Soep ook niet, dacht ik. Tot ik op het kinderdagverblijf zag dat hij met smaak tomatensoep zat te eten. Ik dacht echt: wat maak je me nu! Wat blijkt nu, die soep was gepureerd! Dat doe ik nu ook regelmatig. En ja hoor, Dennis eet zijn soep. Zo krijgt hij toch zijn groente binnen. Verder blijf ik ook losse groenten geven omdat ik het belangrijk vind dat hij dat ook leert eten. Maar de druk van het eten is er nu wel af.

Groente met appelmoes?

Wil je kind écht geen groente proeven? En heb je echt alles geprobeerd en het lukt niet? Dan kun je de groente met wat appelmoes geven (bijvoorbeeld boontjes met een klein beetje appelmoes). Je kind zal dan eerder wat van de groente willen proeven.

Wist je dat

je kind door het gebruiken van appelmoes minder goed aan de smaak went?

Ook krijgt je kind door de appelmoes veel suiker binnen. Geef daarom niet te veel appelmoes. Wil je appelmoes gebruiken om je kind een groente te leren eten? Geef dan elke keer wat minder appelmoes bij de groenten. Net zo lang tot je kind de groente zonder appelmoes wil eten.

Menu